Aquafood

Lekker en Gezonde Vis

Over AquaFood

Login Form

Lekker en Gezond

Lekker

Meerval onderscheid zich door de zachte en neutrale smaak. Het is een lekkere vis welke goed te combineren is met diverse gerechten. Meerval heeft een stevige structuur en mooi licht rood visvlees.

Gezond

Meerval is een gezonde vis. De vis bevat veel omega 3 vetzuren. De vis krijgt geen medicijnen toegediend en is daardoor erg voedselveilig. De vis is ook goed betaalbaar.

Duurzaam

Nog lang niet alle vis die in Nederland te koop is wordt duurzaam gevangen of gekweekt. Daarom hebben het Wereld Natuur Fonds en Stichting De Noordzee in november 2010 voor de vijfde keer gezamenlijk de VISwijzer uitgebracht. Op de VISwijzer zijn de vissoorten die we in Nederland graag eten, beoordeeld op duurzaamheid en ingedeeld in de inmiddels bekende groene, oranje of rode kolom. U kunt de VISwijzer raadplegen op www.goedevis.nl of download de pdf. De VISwijzer (www.goedevis.nl) geeft een advies over duurzaamheid van vissoorten die we in Nederland graag eten. De vissoorten zijn ingedeeld in drie kolommen, een groene (prima keuze), oranje (tweede keuze) en rode (liever niet eten) kolom. De VISwijzer geeft consumenten een advies om te kiezen voor vis, die de natuur in zee zo weinig mogelijk beschadigt.

In de Nederlandse kwekerijen worden de duurzame vissoort Meerval gekweekt in gesloten recirculatiesysteem, waarbij minimale hoeveelheden water en energie worden verbruikt. De kwekerijen worden gecontroleerd en continu gevolgd door specialisten. De kweekvissen krijgen geen hormonen en medicijnen toegediend en krijgen geen GMO (genetisch gemodificeerde organismen) voedsel.

Afrikaanse Meerval

Directeur

Willie Geurts

Telefoon: +31 6 1104 6635

Mail       : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Aquafood Uw leverancier voor gezonde visproducten